Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 gr faina
- 125 ml de apa
- 4 linguri de ulei
- 1 lingura de otet
- un varf de lingurita cu sare
- 25-30 gr de unt pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
- 1 kg miez de dovleac
- 150 gr de zahar
- 25 gr de unt
- 1 lingurita cu scortisoara
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Cum se prepara
Mai intai este nevoie sa te ocupi de aluat deoarece acesta, dupa framantare, trebuie sa stea la odihnit. Pune intr-un ibric pe flacara aragazului apa cu uleiul si otetul la incalzit. Nu fierbe lichidul, ci doar incalzeste-l usor. Apoi intr-un bol incapator trece faina prin sita si amesteca cu sarea. Pune cate putin din amestecul de apa cu ulei si otet. Amesteca totul cu un tel sau o spatula pana cand formezi aluatul. Framanta-l bine pe masa peste care ai presarat faina inainte. Pune aluatul in bol, acopera cu folie alimentara si lasa-l in frigider pentru o ora.
Pregateste acum umplutura. Curata dovleacul, elimina coaja si semintele, apoi taie feliile in cuburi mici. Pune intr-o cratita pe foc zaharul si untul, dar si o lingura de apa rece. Asteapta sa se topeasca untul si zaharul apoi adauga cuburile de dovleac. Lasa-le sa se caramelizeze pentru 10-12 minute, amestecandu-le constant pentru o caramelizare uniforma.
Pregateste strudelul: porneste cuptorul la 180 de grade, Pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in trei. Imparte si compozitia de dovleac cu nuci tot in trei. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 35/50 cm. Foloseste o pensula de patiserie si unge foile de aluat cu unt topit si racit. Pune apoi cuburile de dovleac cu nuci si scortisoara peste foaia de aluat, apoi ruleaz-o strans. Repeta procedeul si cu celelalte foi de aluat, apoi asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.