Feluri principale

#reteta strudel dovleac #strudel dovleac #dovleac

Desertul de care nu o sa te saturi! Reteta de strudel cu dovleac, perfecta pentru anotimpul rece

 

Strudelul cu dovleac este un desert delicios, perfect pentru anotimpul rece. Se prepara destul de usor, iar gustul este unul deosebit, de care nu te vei satura. 

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita cu sare
  • 25-30 gr de unt pentru uns aluatul

Pentru umplutura:

  • 1 kg miez de dovleac
  • 150 gr de zahar
  • 25 gr de unt
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor

Cum se prepara

Mai intai este nevoie sa te ocupi de aluat deoarece acesta, dupa framantare, trebuie sa stea la odihnit. Pune intr-un ibric pe flacara aragazului apa cu uleiul si otetul la incalzit. Nu fierbe lichidul, ci doar incalzeste-l usor. Apoi intr-un bol incapator trece faina prin sita si amesteca cu sarea. Pune cate putin din amestecul de apa cu ulei si otet. Amesteca totul cu un tel sau o spatula pana cand formezi aluatul. Framanta-l bine pe masa peste care ai presarat faina inainte. Pune aluatul in bol, acopera cu folie alimentara si lasa-l in frigider pentru o ora.

Pregateste acum umplutura. Curata dovleacul, elimina coaja si semintele, apoi taie feliile in cuburi mici. Pune intr-o cratita pe foc zaharul si untul, dar si o lingura de apa rece. Asteapta sa se topeasca untul si zaharul apoi adauga cuburile de dovleac. Lasa-le sa se caramelizeze pentru 10-12 minute, amestecandu-le constant pentru o caramelizare uniforma.

Pregateste strudelul: porneste cuptorul la 180 de grade, Pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in trei. Imparte si compozitia de dovleac cu nuci tot in trei. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 35/50 cm. Foloseste o pensula de patiserie si unge foile de aluat cu unt topit  si racit. Pune apoi cuburile de dovleac cu nuci si scortisoara peste foaia de aluat, apoi ruleaz-o strans. Repeta procedeul si cu celelalte foi de aluat, apoi asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului