Ingrediente pentru curry thai cu peste
- 4 oua
- 60 ml de ulei vegetal
- 2 cepe rosii
- 2 catei de usturoi
- o legatura de lamaita
- 75 g de pasta rosie de curry thailandeza
- 2 linguri de zahar brun
- 800 ml de smantana vegetala de nuca de cocos
- 2 cani de broccoli
- 800 g de file de peste fara piele
- zeama de la 2 lamai
- 2 linguri de coriandru tocat
- sare
- piper
Fierbe ouale timp de 7 minute si lasa-le la racit, apoi decojeste-le si pune-le deoparte. Incinge uleiul intr-o cratita mare la temperatura medie si caleste in el ceapa, usturoiul si lamaita dupa ce le-ai tocat marunt, alaturi de pasta rosie de curry, timp de 5 minute.
Adauga zaharul brun, smantana de cocos si 2/3 de cana de apa. Fierbe compozitia si adauga bucatele tocate marunt de broccoli si pestele taiat cubulete. Fierbe amestecul timp de 6-8 minute, pana cand se patrunde pestele. Adauga sucul de lamaie si coriandrul proaspat, apoi asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Taie ouale in jumatati si adauga-le in curry thai.
Acest preparat se serveste cald, alaturi de o portie proaspata de orez cu bob lung fiert si o gasca de prieteni alaturi. Nu uita si de niste aperitive-pachetele de primavara pentru un meniu complet.
Foto:rampantcuisine.com