Feluri principale

# sarmale orez #sarmale de post #retete 1 decembrie #retete post #retete de post #1 decembrie #sarmale

De 1 Decembrie, sarbatoreste romaneste! Sarmale de post cu orez si ciuperci

Tii post si nu te poti delecta cu traditionalele sarmale de carne, de 1 Decembrie? Incearca o reteta delicioasa de sarmale cu orez si ciuperci. Chiar daca nu au acelasi gust ca cele preparate din carne, te asiguram ca sunt cel putin la fel de delicioase. In plus sunt foarte usoare, asadar poti manca dupa pofta inimii.

Ingrediente pentru sarmalele de post cu orez si ciuperci

  • 2 verze murate
  • 250g orez
  • 50g pasta de tomate
  • 400g ciuperci
  • 4 cepe
  • 100ml ulei
  • 3 morcovi
  • 500ml suc de rosii
  • 1 legatura marar verde
  • cateva fire de marar uscat
  • cateva boabe de piper negru
  • 4 boabe enibahar
  • 6 foi de dafin
  • sare
  • piper macinat

Cum se prepara sarmalele de post cu orez si ciuperci

Toaca ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins cu o lingurita de sare. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor, adauga ciupercile tocate, morcovul ras si orezul. Adauga apa si lasa sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper macinat dupa gust. Cand orezul s-a fiert adauga bulionul si lasa sa dea in clocot, apoi stinge focul. Toaca mararul marunt si incorporeaza-l in compozitie.

Spala bine foile de varza, si din cele mai frumoase formeaza sarmale de marimea dorita. Varza ramasa toac-o marunt. Amesteca varza tocata cu 500ml suc de rosii.

Intr-o cratita incapatoare, ce merge adaugata la cuptor, adauga un strat de varza tocata si presara peste acesta 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. La final asaza si cateva crengute de marar uscat. Pune sarmalele una langa alta, iar la final adauga restul de varza tocata si 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. Incheie prin a adauga si cateva crengute de marar uscat.

Adauga apa cat sa acopere sarmalele si pune oala la fiert, pe aragaz. Dupa ce au fiert timp de 20 de minunte poti adauga oala in cuptor pana cand varza este bine patrunsa.

Cum se prepara sarmalele de post cu orez si ciuperci

Serveste sarmalele de post cu mamaliga sau paine proaspata de casa. Merg de minune alaturide un ardei iute.

Sursa foto: aphextwinz.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete