Ingrediente pentru lasagna americana
- 700g carne tocata de vita
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 lingura busuioc tocat marunt
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri zahar brun
- 1 conserva rosii cubulete
- 170g pasta de tomate
- 12 foi de lasagna
- 2 oua, batute
- 400g branza ricotta
- 1/2 cana parmezan ras
- 2 linguri patrunjel uscat
- 450g mozzarella, rasa
- 2 linguri parmezan razs
- sare
- piper
Cum se prepara lasagna americana
Intr-o tigaie, la foc mediu, caleste carnea de vita, ceapa si ustuoriul, cu un praf de sare, pana cand zeama lasata de carne se evapora. Scurge excesul de grasime din tigaie. Adauga apoi busuiocul, oregano, zaharul, conserva de rosii si pasta de tomate. Fierbe totul timp de 30 de minuteamestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Preincalzeste cuptorul la 190oC.
Intr-un vas cu apa si sare fierbe foile de lasagna timp de 5-8 minute, sau pana cand sunt facute al dente. Scoate foile pe o tava, asezandu-le una langa alta, pentru a nu se lipi.
Intr-un bol de dimensiuni medii amesteca ouale, branza ricotta, parmezanul si patrunjelul. Adauga sare dupa gust.
Intr-o tava unsa cu unt asaza un strat foi de lasagna, jumatate din compozitia de carne si jumatate din compozitia de din amestecul de ou cu branza. Adauga apoi inca un strat de foi de lasagna, restul compozitiei de carne si amestecul de ou cu branza, apoi acopera totul cu foile de lasagna ramase. Deasupra adauga mozzarella rasa, amestecata cu un un batut.
Coace totul timp de 30 de minute la foc mediu. Cand este gata presara deasupra 2 linguri de parmezan ras.
Cum se serveste lasagna americana
Lasa lasagna sa se “odihneasca” timp de 10 minute inainte de a o servi. Merge de minune alaturi de un pahar de vin rosu.
Sursa foto: dishmaps.ro