Feluri principale

# urzici cu mamaliga #mancare de urzici #preparare urzici

Cum sa prepari cele mai gustoase urzici. Reteta clasica de mancare de urzici

 

Mancarea de urzici este preferata de foarte multi oameni. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa, aceasta reprezinta sanatate curata. Reteta este foarte simpla si totul e gata rapid.

Ai nevoie de: sase gramezi de urzici, o lingura de faina, trei catei de usturoi, o ceapa mare.

Cum se prepara mancarea de urzici, pas cu pas

Mai intai de toate foloseste manusi si spala bine urzicile. Opareste-le apoi intr-un vas cu apa care a dat in clocot cu sare. Lasa-le la fiert pentru cinci minute. Intre timp toaca ceapa si cateii de usturoi. Cand urzicile sunt fierte scurge-le bine de apa si toaca-le marunt. Pastreaza o cana din apa in care au fiert.

Pune intr-o tigaie ulei la incins si caleste ceapa pana cand devine translucida. Adauga urzicile tocate, lingura de faina si usturoiul tocat. Pune sare dupa gust si apa in care au fiert urzicile. Amesteca incontinuu pentru a nu se lipi pe fundul oalei. Totul este gata atunci cand compozitia se ingroasa. Mancarea de urzici se serveste calda, alaturi de orez, mamaliga, carne sau oua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului