Ai nevoie de: sase gramezi de urzici, o lingura de faina, trei catei de usturoi, o ceapa mare.
Cum se prepara mancarea de urzici, pas cu pas
Mai intai de toate foloseste manusi si spala bine urzicile. Opareste-le apoi intr-un vas cu apa care a dat in clocot cu sare. Lasa-le la fiert pentru cinci minute. Intre timp toaca ceapa si cateii de usturoi. Cand urzicile sunt fierte scurge-le bine de apa si toaca-le marunt. Pastreaza o cana din apa in care au fiert.
Pune intr-o tigaie ulei la incins si caleste ceapa pana cand devine translucida. Adauga urzicile tocate, lingura de faina si usturoiul tocat. Pune sare dupa gust si apa in care au fiert urzicile. Amesteca incontinuu pentru a nu se lipi pe fundul oalei. Totul este gata atunci cand compozitia se ingroasa. Mancarea de urzici se serveste calda, alaturi de orez, mamaliga, carne sau oua.