Feluri principale

# vinete pane # retete vinete #vinete

Cum sa prepari cele mai bune vinete pane

Vinetele pane sunt excelente cand nu ai chef sa petreci mult timp in bucatarie, gatind si vrei sa mananci ceva savuros. Acestea se prepara foarte usor si sunt absolut delicioase.

Ingrediente pentru vinetele pane

  • 2 vinete
  • 3 oua
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • faina
  • nucsoara
  • boia dulce sau iute (ori combinata, in functie de preferinte)
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara vinetele pane

Spala vinetele bine si taie-le felii rotunde de aproximativ un cm grosime. Presara sare peste ele si lasa-le intr-un castron timp de o ora sau doua. Stoarce-le apoi cu ajutorul mainii, foarte bine.

Intr-un castron adauga pesmetul si condimentele si amesteca bine.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Intr-o alta farfurie adauga faina.

Trece fiecare felie de vanata prin faina, apoi prin oua, din nou prin faina, iar prin ou iar la final prin pesmet. Prajeste-le in baie de ulei.

Serveste vinetele calde, ca garnitura alaturi de o friptura.

 

Sursa foto: bucataras.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare