Nu stii ce sa mai gatesti? Incearca o reteta delicioasa de pulpe de pui, coapte in vin cu ierburi aromatice. Se prepara rapid si vei dori sa o prepari iar si iar.
Ingrediente pentru pulpele de pui la cuptor
- 8 pulpe de pui superioare
- 2 linguri unt
- 2-3 catei de usturoi bine pisisati
- 250 ml vin alb
- 50ml smantana pentru gatit
- o mana ierburi aromatice proaspete (cimbru, rozmarin, salvie, busuioc, patrunjel)
- sare
- piper
Cum se prepara pulpele de pui la cuptor
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Asezoneaza puiul cu sare, dupa gust.
Intr-o tigaie pune untul la topit si prajeste carnea pana prinde o crusta aurie. Cand este gata, scoate carnea din tigaie, lasand grasimea ramasa in aceasta. Adauga apoi usturoiul in tigaie si caleste-l cateva secunde, apoi adauga ierburile aromatice, vinul si smantana. Adu totul al punctul de fierbere si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pune puiul intr-un vas de yena si toarna sosul peste acesta. Coace puiul timp de 15-20 de minute.
Cum se servesc pulpele de pui la cuptor
Serveste pulpele de pui alaturi de un piure de cartofi si un pahar de vin alb.
Sursa foto: pinterest.com