Ingrediente:
- 250 g paste
- 250 g creveti decojiti si curatati
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 ardei iute (optional), tocat marunt
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- suc de la o lamaie
- 2 linguri de unt
- patrunjel
Mod de preparare
Mai intai fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Atunci cand sunt gata trece-le prin apa rece pentru a opri procesul de gatire. Intr-o tigaie mare pune uleiul de masline la foc mediu. Pune usturoiul tocat si ardeiul iute daca decizi sa il folosesti. Caleste totul pana cand usturoiul devine aromat, dar sa nu se arda. Pune crevetii in tigaie si lasa-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Scurge pastele si adauga-le in tigaie, peste creveti. Amesteca bine astfel incat pastele sa se incalzeasca. Pune sucul de lamaie si bucatile de unt. Amesteca pana se topeste untul. Gusta ulterior si adauga sare si piper in functie de preferinte. La final presara patrunjel tocat marunt peste. Pofta buna!