Snitelul vieneze reprezinta una dintre cele mai apreciate retete din bucataria austriaca. Iata cum sa pregatesti si tu acasa pentru a te bucura de gustul deosebit!
Ingrediente:
- 4 felii subtiri de carne de vitel (aproximativ 150-200 gr fiecare)
- sare si piper dupa gust
- 100-120 gr de faina
- 2 oua
- 200 gr pesmet
- ulei vegetal pentru prajit
- lamaie
Cum se prepara snitelul vienez
Feliile de carne de vitel trebuie sa fie foarte subtiri, de 4-5 mm. Daca sunt groase trebuie sa le bati usor cu ciocanul de snitele, acoperindu-le mai intai cu o folie alimentara pentru a nu le strivi. Condimenteaza-le pe ambele parti cu sare si piper.
Ulterior, pregateste trei farfurii adanci: una cu faina, una cu ouale batute si una cu pesmet. Treci fiecare felie de carne mai intai prin faina, apoi prin oul batut si, la final, prin pesmet, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mai adanca, la foc mediu. Prajeste fiecare snitel pe ambele parti pana devine auriu si crocant, timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.