Feluri principale

#preparare piure de cartofi #piure de cartofi #piure

Cum sa prepari cel mai bun piure de cartofi. Sfaturi de la experti

Vrei sa prepari cel mai bun piure de cartofi? Foloseste aceste trucuri simple, la care bucatarii profesionisti apeleaza de fiecare data cu incredere, pentru a prepara cel mai bun piure de cartofi.

Foloseste mai multe tipuri de cartofi

Atunci cand prepari piureul, foloseste mai multe tipuri de cartofi. Este indicat sa folosesti cel putin doua tipuri: cartofi malaieti si cartofi rosii. Cartofii malaieti vor aborbi mai mult lapte si unt, sau smantana, iar cei rosii vor da o textura si un gust aparte preparatului.

Spala cartofii foarte bine

Cartofii pentru piure trebuie spalati foarte bine inainte de a fi pusi la fiert. Astfel se vor elimina orice impuritati de pe acestia, care pot ajunge in apa si, evident, in interiorul cartofului, ducand la pierderea gustului. Chiar daca se gatesc in coaja, pentru a nu inghiti apa, cartofii pentru piure trebuie sa fie spalati foarte bine.

Adauga sare in apa in care fierbi cartofii

Pentu a ontine un piure gustos adauga o lingurita cu varf de sare in apa in care fierbi cartofii.

Nu lasa cartofii sa se raceasca

Cand cartofii s-au fiert, rastoarna-i intr-un castron cu apa rece si curate-i imediat de coaja. Pune-i intr-o oala incapatoare si paseaza-i cu ajutorul instrumentului special pentru pasat cartofii.

Adauga lapte si unt si/sau smantana pana obtii consistenta dorita

Nu te zgarci cu ingredientele adaugate in piure. Acestea ii dau gustul acela desavarsit pe care-l intalnesti numai in restaurantele de renume. Alege un lapte de calitate, gras, adauga suficient unt si nu exita sa adaugi smantana (alege insa o smantana care sa nu fie acra). 

Sursa foto: pillsbury.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete