Ingrediente pentru drobul de miel
- 1 kg organe de miel (ficat, plamani, inima, rinichi, splina)
- 1 prapur de miel
- 6 legaturi de ceapa verde
- 4 legaturi de usturoi verde
- 5 oua
- 3 legaturi de patrunjel
- 3 legaturi de marar
- 4 foi de dafin
- piper boabe
- ienibahar
- sare
- piper proaspat macinat
- putin ulei de masline
Cum se prepara drobul de miel
Organele de miel se pun la fiert in apa cu sare, cu foile de dafi, cateva boabe de ienibahar si boabele de piper. Cand acestea sunt fierte, se scot intr-un castron si se lasa la racit.
Intre timp se spala verdeturile. Se toaca ceapa si usturoiul in bucati de aproximativ 2 cm lungime si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei de masline, pana se inmoaie. Se stinge focul si se pune peste acestea verdeata (mararul si patrunjelul) taiata grosolan.
Taie organele cuburi potrivite si da-le prin masina de tocat, impreuna cu verdeata. Cand ai terminat de tocat toate organele si toata verdeata, muta compozitia intr-un castron incapator si adauga peste ouala crude. Ameste bine, pana la omogenizare si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Tapeteaza o tava cu ulei si pesmet. Adauga praporul in tava si apoi umplutura pentru drob. Daca prapurul nu este suficient de mare pentru a acoperi drobul si la suprafata, tapeteaza-l cu un strat fin de pesmet.
Coace drobul la cuptorul princalzit la 180oC, pana este bine patruns, iar la suprafata devine crocant si auriu.