Cum sa prepari cei mai buni carnati de porc pentru Craciun
Ingredientele necesare: 5 kilograme de carne (fleica, pulpa de porc, putina slanina), 10 metri de intestine subtiri, doua-trei linguri de sare si piper, o lingura si jumatate de boia de ardei dulce, o jumatate de lingura de boia de ardei iute si doua capatani de usturoi.
Mod de preparare: se spala carnea de porc si se taie cuburi, apoi se da prin masina de tocat. Se curata usturoiul si se piseaza. Intr-o oala mai mare se pun carnea tocata, usturoiul, sarea si piperul dupa gust, boia dulce si boia iute. Se amesteca foarte bine si se lasa la frigider pentru aproximativ o ora pentru ca aroma mirodeniilor sa patrunda in carne.
Intestinele se spala bine si se umplu cu apa pentru a verifica daca au gauri. Se ataseaza ustensila pentru carnati la masina de tocat, se pune intestinul, iar la capat se face un nod. Se pune carnea in masina de tocat si se umple intestinul usor. Este foarte important ca peste noapte sa fie atarnati de o bara de lemn la un loc racoros sau pusi in frigider.