Feluri principale

#carnati de porc pentru Craciun #cei mai buni carnati de porc #reteta carnati #carnati

Cum sa prepari cei mai buni carnati de porc pentru Craciun. Reteta simpla, dar deosebit de gustoasa

Cand spui Craciun, categoric te gandesti si la carnati de casa pe langa alte preparate gustoase. Sunt facuti din carne de porc, iar fiecare gospodina are propriile secrete atunci cand vine vorba de gustul foarte bun al acestora. Cum sa prepari cei mai buni carnati de porc pentru Craciun? Avem o reteta simpla, cu care nu ai cum sa dai gresi. Sfat important: alege cu grija intestinele pe care le vei folosi deoarece cele subtiri sunt cele mai bune. Carnatii se vor gati mult mai repede.

 

Cum sa prepari cei mai buni carnati de porc pentru Craciun

Ingredientele necesare: 5 kilograme de carne (fleica, pulpa de porc, putina slanina), 10 metri de intestine subtiri, doua-trei linguri de sare si piper, o lingura si jumatate de boia de ardei dulce, o jumatate de lingura de boia de ardei iute si doua capatani de usturoi.

Mod de preparare: se spala carnea de porc si se taie cuburi, apoi se da prin masina de tocat. Se curata usturoiul si se piseaza. Intr-o oala mai mare se pun carnea tocata, usturoiul, sarea si piperul dupa gust, boia dulce si boia iute. Se amesteca foarte bine si se lasa la frigider pentru aproximativ o ora pentru ca aroma mirodeniilor sa patrunda in carne.

Intestinele se spala bine si se umplu cu apa pentru a verifica daca au gauri. Se ataseaza ustensila pentru carnati la masina de tocat, se pune intestinul, iar la capat se face un nod. Se pune carnea in masina de tocat si se umple intestinul usor. Este foarte important ca peste noapte sa fie atarnati de o bara de lemn la un loc racoros sau pusi in frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului