Ingrediente pentru omleta taraneasca
- 1 legatura ceapa verde(sau o ceapa rosie)
- 1 ardei gras
- 8 oua
- 1 legatura marar
- cimbru
- 2 carnati afumati
- 150g branza rasa
- 5-6 felii bacon
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Cum se prepara omleta taraneasca
Taie ceapa si ardeiul fasii subtiri. Caleste-le impreuna cu uleiul. Adauga in tigaie si baconul, taiat felii, carnatii taiati felii subtiri. Lasa-le sa se caleasca impreuna.
Separat, intr-un bol, adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unui tel. Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust.
Adauga ouale peste compozitia din tigaie si lasa-le sa se faca la foc mic, pentru a nu se arde. Verifica daca omleta s-a facut si intoarce-o pe partea cealalta avand grija sa nu o rupi.
Scoate omleta pe o farfurie, presara branza si impatureste-o in doua.
Cum se serveste omleta taraneasca
Serveste omleta, calda, alaturi de o salata de rosii sau de felii de paine prajita.
Sursa foto: pizzagepex.ro