Cui nu-i place carnea la garnita? Este consumata foarte mult in sezonul rece, iar multe gospodine cauta tot felul de retete pentru a o face si mai gustoasa. Iti spunem si noi mai jos cum sa prepari carnea la garnita, o reteta simpla si cu care nu poti gresi.
Cum sa prepari carnea la garnita
Pentru a face cea mai buna carne la garnita ai nevoie de: 5 kg de carne macra, 3 kg de carnati de casa, untura, foi de dafin, ienibahar, usturoi, piper si sare.
Carnea se taie cubulete, ca atunci cand se prepara pentru tochitura si peste ea se adauga o lingura de sare. Se taie si carnatii in bucatele destul de mici. Toate se prajesc separat, mai intai carnea, apoi carnatii, iar la final se pun in acelasi recipient.
Prajirea carnii si a carnatilor nu necesita foarte mult efort, este necesar doar sa fie verificate din cand in cand si amestecat in oala. Dupa aproape trei ore este gata. Pentru carnati, din cand in cand e bine sa se puna apa peste ei in timp ce se prajesc.
Se pregateste vasul in care se pune vestita carne la garnita si se asaza un strat de carne, apoi unul de carnati si tot asa. Peste se toarna untura in care au fost prajite. Se lasa la loc racoros pana cand se incheaga untura.