Ingrediente necesare pentru Pumpkin Spice Coffee
Pentru a obtine o cana delicioasa de Pumpkin Spice Coffee, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 lingura de piure de dovleac (poti folosi piure de dovleac pe care il poti obtine usor, acasa, prin coacerea si pasarea dovleacului)
- 1 lingurita de condimente Pumpkin Spice (Poti obtine foarte usor acasa, un amestec de condimente Pumpkin Spice combinand doua lingurite de scortisoara, 1/2 lingurita de nucsoara, 1/2 lingurita de ghimbir macinat si un varf de cutit de cuisoare macinate)
- 1-2 linguri de zahar brun sau dupa gust (optional)
- 1/2 cana de lapte (poti folosi lapte de vaca sau lapte vegetal, cum ar fi cel de migdale, ovaz, cocos, etc.)
- 1 cana de cafea fierbinte (preferabil espresso sau cafea tare)
- Frisca (optional, dar foarte recomandat pentru decor si extra savoare)
- Extract de vanilie (optional)
Cum sa prepari cel mai bun Pumpkin Spice Coffee
Prepara piureul de dovleac si condimentele. Daca folosesti piure de dovleac proaspat, asigura-te ca este bine pasat si fara bucati mari. Il poti da printr-o sita fina, pentru a te asigura ca este extra fin si nu gasesti bucati de dovleac in cafea. Adauga peste piureul obtinut condimentele si zaharul, in cantitatile dorite, si da totul intr-un clocot pana cand zaharul se topeste complet, iar toate aromele se contopesc (timp de 2-3 minute).
Intr-un ibric adauga laptele si incalzeste-l la foc mediu. Daca ai un spumator de lapte, acum este momentul perfect sa-l folosesti pentru a obtine o textura cremoasa si pufoasa.
Intre timp, pregateste o ceasca de cafea tare sau un espresso. Aroma intensa de cafea va contrasta perfect cu dulceata si aromele condimentate ale dovleacului.
Intr-o cana mare, adauga o lingurita din piureul de dovleac, apoi toarna cafeaua fierbinte peste. Amesteca bine, astfel incat dovleacul si condimentele sa se distribuie uniform. Daca doresti, poti adauga mai mult piure de dovleac.
Toarna laptele cald deasupra cafelei si amesteca usor. Daca ai preparat spuma, adauga-o la final pentru a crea un strat cremos la suprafata.
Pentru un plus de savoare si estetica, adauga un strat generos de frisca deasupra si presara putina scortisoara.