Feluri principale

#retete mamaliga #mamaliga

Cum sa pregatesti mamaliga altfel: 3 moduri inedite de preparare

Cum sa pregatesti mamaliga altfel: 3 moduri inedite de preparare

Mamaliga este un preparat traditional romanesc indragit, dar poate fi reinterpretata intr-o multime de moduri pentru a aduce un suflu nou in bucatarie. Daca esti in cautarea unor retete creative, iata 3 moduri inedite de a pregati mamaliga, transformand-o intr-un preparat savuros si surprinzator.

 

1. Mamaliga la cuptor cu branza si smantana

Aceasta varianta delicioasa transforma mamaliga intr-un preparat cremos si consistent, perfect pentru o masa in familie.

 

Ingrediente:

 

200 g malai

800 ml apa

150 g branza telemea sau branza de burduf

100 g cascaval ras

150 g smantana

2 oua

Sare, dupa gust

Mod de preparare:

 

Pregateste mamaliga clasica, adaugand malaiul treptat in apa clocotita cu un praf de sare. Amesteca continuu pana cand mamaliga este bine fiarta.

Intr-o tava unsa cu unt, pune un strat de mamaliga, urmat de un strat de branza si smantana.

Repeta straturile, iar deasupra adauga ouale batute si cascavalul ras.

Coace la 180°C timp de 20-25 de minute, pana cand cascavalul capata o crusta aurie.

2. Mamaliga prajita

Mamaliga prajita este o reteta simpla, dar care impresioneaza prin textura crocanta si gustul savuros.

 

Ingrediente:

 

Mamaliga racita (preferabil pregatita cu o zi inainte)

Ulei pentru prajit

Sare si condimente (optional)

Mod de preparare:

 

Taie mamaliga racita in felii sau forme dorite (cuburi, triunghiuri).

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de mamaliga pe ambele parti pana devin aurii si crocante.

Serveste mamaliga prajita ca aperitiv sau garnitura, alaturi de un sos de usturoi, branza rasa sau iaurt.

3. Mamaliga cu ciuperci si spanac

Aceasta reteta adauga un mix de arome si nutrienti, fiind perfecta pentru o masa usoara si hranitoare.

 

Ingrediente:

 

200 g malai

800 ml apa

200 g ciuperci (champignon sau pleurotus)

150 g spanac proaspat

2 catei de usturoi

50 ml ulei de masline

100 g parmezan ras

Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

 

Pregateste mamaliga clasica, apoi intinde-o intr-un strat uniform pe o tava unsa cu putin ulei. Lasa sa se raceasca.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga usturoiul tocat, ciupercile feliate si spanacul. Caleste-le cateva minute, pana cand devin fragede.

Pune amestecul de ciuperci si spanac peste mamaliga si presara parmezan ras deasupra.

Coace totul la 180°C timp de 15-20 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului