Ingrediente pentru tortul sendvis
- o paine alba rotunda
- 600 g crema de branza
- 400 g smantana grasa
- smantana de gatit
- 3-4 linguri maioneza
- 8 oua fierte tari
- 250-300 g somon afumat
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1-2 castraveti
- felii de somon afumat
- marar, patrunjel
Cum se prepara tortul sendvis
Taie painea rotunda asemenea unor blaturi de tort, avand grija sa aiba cam aceeasi grosime, aproximativ un centimetru fiecare.
Trebuie sa iti iasa in jur de sase blaturi. Renunta la partea de deasupra, intrucat nu are acelasi diametru ca restul blaturilor. Elimina toata coaja de pe margini.
Acum, prepara "crema". Amesteca intr-un bol mare crema de branza, smantana grasa si maioneza. Condimenteaza cu piper, dupa gust. Daca iese prea groasa, se mai poate dezlega cu smantana pentru gatit. Ideea este sa iasa o pasta cremoasa, tartinabila.
Scoate deoparte, intr-un caston, cateva linguri din aceasta crema pentru ca vei avea nevoie de ea ca sa imbraci tortul. Imparte apoi pasta obtinuta in doua parti egale.
In prima, adauga ceapa verde tocata si patru oua taiate cubulete mici. Amesteca usor avand grija sa pastrezi intacte cubuletele de albus.
In restul de crema ramasa adauga somon taiat bucatele mici si marar tocat fin.
Acum e momentul sa incepi sa conturezi tortul. Incepe sa intinzi alternativ crema pe blaturi. Iti va iesi un tort destul de inalt. Cand ai terminat, imbraca acest aperitiv cu crema simpla pastrata.
Acum, urmeaza decorarea tortului-sendvis. Taie castravetele verde felii subtiri, fara sa il decojesti. Taie si ouale fierte felii, la fel si somonul, taie-l fasii. Orneaza cu toate acestea tortul dupa propria imaginatie. Poti folosi si frunzulite de marar proaspat.
Cum se serveste tortul sendvis
Lasa tortul la frigider timp de 30 de minute inainte sa il servesti. E bine ca acest aperitiv sa fie consumat tot odata, intrucat a doua zi nu va mai avea acelasi gust.
Foto: yapovar.com