Feluri principale

#pizza cu blat de conopida #plat pizza conopida #pizza din conopida #reteta pizza

Cum sa faci o pizza delicioasa cu blat de conopida. Poti manca pe saturate fara sa te ingrasi

Conopida a invadat bucatariile de pretutindeni. Aceasta leguma alba si sanatoasa, a luat forma piureului de cartofi, a painii si chiar a blatului de pizza. Poate parea o nebunie, dar poate fi o alternativa delicioasa si sanatoasa la blatul clasic de pizza. In plus, o poti manca pe saturate, fara sa-ti faci griji ca te poti ingrasa.

 

In aceasta reteta usoara de pizza fara gluten, practic faci din conopida baza pentru crusta de pizza. Secretul pentru un blat de conopida crocant este sa scurgi foarte bine conopida, de apa. In caz contrar acesta va fi umed, dar tot delicios va fi. Insa, uneori, textura face totul!

Ingrediente pentru pizza cu blat de conopida

- 1 capatana mare de conopida, taiata grosier

- 1 ou mare

- 400g mozzarella maruntita, impartita in doua

- 50g parmezan proaspat ras

- sare kosher

- 50g sos de pizza

- 5-10 rosii cherry, taiate in jumatate

- cateva frunze de busuioc proaspat  

Cum se prepara pizza cu blat de conopida

Conopida se pune intr-o oala cu ¼ pahar de apa si sare si se acopera cu un capac. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie.

Se stinge focul si se trece printr-o sita pentru a elimina apa ramasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune intr-un tifon si se stoarce foarte bine pentru a elimina toata apa. Acest proces este deosebit de important pentru a obtine o crusta crocanta.

Conopida scursa foarte bine se pune intr-un robot de bucatarie si se marunteste fin. Dupa acest proces, se poate repeta inca o stoarcere a acesteia, daca este necesar. Dupa aceea se adauga oul, si 200 g mozzarela si se mixeaza pana la omogenizare. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Se niveleaza totul la dimensiunea dorita, apoi se introduce blatul la cuptor timp de 15 minute. Atentie! Timpul de coacere poate fi diferit in functie de cuptor si de grosimea blatului. Blatul poate fi intors in momentul in care marginile incep sa devina aurii. Se scoate blatul, se intoarce cu susul in jos si, in acest punct se poate aduga toppingul. Se incepe prin adaugarea sosului de pizza, apoi se adauga mozzarela ramasa, rosiile cherry taiate si parmezanul.

Se introduce din nou totul la cuptor pana cand branzeturile se topesc si formeaza o crusta aurie. Aproximativ 15-20 de minute. La final se aduga frunzele proapete de busuioc si se serveste calda.

FOTO:  popsugar.co.uk


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare