Feluri principale

# trucuri coacere cartofi #coacere cartofi #cartofi

Cum sa coci cartofii fara a porni cuptorul. Trucul pe care trebuie sa-l stii

Iti este pofta de cartofi copti, dar nu vrei sa deschizi cuptorul pe caldura? Nu trebuie sa renunti la portia visata de cartofi copti. Stiai ca poti face cartofi copti fara sa aprinzi cuptorul? 

 

Te poti bucura in continuare de gustul cartofilor copti apeland la un truc care va salva atat timp, dar mai ales nu va produce caldura in bucatarie si in casa.  

Ai nevoie de un cartof. Spala-l foarte bine apoi inteapa-l cu o furculita pe toata suprafata cojii. Va ajuta la eliminarea aburului in timpul procesului de gatire si va preveni o explozie a legumei.

Sterge apoi cartoful cu un prosop de bucatarie de unica folosinta si pune-l in cuptorul cu microunde.

In functie de dimensiunea cartofului, timpul de coacere va varia. Prin urmare, pune cartoful la copt timp de 3-4 minute, apoi intoarce-l si mai lasa-l inca 3-4 minute. Repeta procedeul pana cand cartoful este bine patruns.

Scoate cartoful cand este gata, taie-l in jumatate si presara pe acesta sare si ulei de masline. Serveste-l simplu, ca garnitura sau alaturi de orice alt preparat doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare