Feluri principale

#reteta saksuka # preparare saksuka #saksuka #israel

Cum prepari celebra mancare Şakşuka. In Israel este declarata mic dejun national

 

Probabil ai auzit de mai multe ori despre Şakşuka si, daca inca nu stii cum se prepara, iata reteta mai jos.

Desi in Israel este mic dejun, Şakşuka este un preparat atat de consistent incat poate fi consumat si ca fel principal, la pranz.

Ingrediente Şakşuka

  • 6 oua
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura frunze de menta, optional
  • ¼ lingurita chili pudra
  • 100 branza feta
  • sare
  • piper
  • coriandru, pentru decor

Cum se prepara

Intr-un vas pe care il poti folosi in cuptor, incinge uleiul si soteaza 5 minute, la foc potrivit, ceapa tocata, usturoiul zdrobit si ardeii feliati. Pune condimentele, potriveste cu sare si cu piper, apoi amesteca. Toarna sucul de rosii, adauga rosiile taiate cubulete si, optional, poti pune si menta maruntita. Acopera cu un capac si lasa pe foc inca 12 minute, pana ce observi ca s-a ingrosat sosul.

Fa adancituri cu o lingura de lemn in amestecul de legume, apoi sparge cate un ou in fiecare dintre ele. Pune sare si piper dupa gust, apoi pune vasul in cuptorul preincalzit la 190 °C, 8-9 minute, pana cand observi ca ouale sunt facute. Cand este gata, poti servi preparatul cu branza feta maruntita pe deasupra si coriandru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului