Feluri principale

# preparare zacusca #zacusca

Cum prepari cea mai buna zacusca de vinete

Piata este plina de legume. Vientele si ardeii se gasesc din abundenta in aceasta perioada. Tocmai de aceea este important sa profiti de ele pentru a face o zacusca de vara delicioasa.

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 3 cepe
  • 6 ardei kapia
  • 5 rosii bine coapte
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 5 linguri ulei de masline

Cum se prepara

Spala vinetele si ardeii si pune-i la copt. Curata-I apoi de coaja si lasa-le sa se raceasca.

Toaca ceapa marunt si adauga rosiile intr-un blender. Toaca apoi vinetele si ardeii copti cat mai marunt.

Intr-o cratita incapatoare adauga uleiu, ceapa si foile de dafin. Caleste totul timp de 2-3 minute. Adauga apoi vinetele si ardeii copti. Cand ceapa este bine fiarta, se adauga rosiile si se continua fierberea. In acest stadiu, se asezoneaza zacusca cu sare si piper.

Se fierbe zacusca la foc mic, amestecand constant pentru a nu se lipi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului