Ingrediente Creveti Sichuan
- 4 linguri de apa
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingura de sos de soia
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingurita de chilli
- 1/4 lingurita de ghimbir
- 1 lingura de ulei vegetal
- 2-3 cepe verzi
- 4 catei de usturoi
- 1 kg de creveti decorticati proaspeti
Cum se prepara Crevetii Sichuan
Amesteca intr-un bol apa, ketchupul, sosul de soia, amidonul de porumb, mierea, chilli-ul si ghimbirul.
Separat, incalzeste uleiul intr-un wok la o temperatura medie spre mare, apoi caleste ceapa si usturoiul timp de 1 minut.
Acopera crevetii fierti cu primul sos si adauga-i pe foc alaturi de ceapa si usturoiul calite, pana capata o crusta crocanta.
Cu ce poti servi Crevetii Sichuan
Poti face o garnitura vegetala pentru deliciosii creveti, cum ar fi broccoli gratinat. De asemenea, pot fi asociati si cu un orez dulce-acrisor sau cu o portie de noodles cu legume.
Sursa foto: georgefamily.net