Feluri principale

#creveti # retete creveti #creveti picanti #retete tailandeze

Creveti picanti in stil tailandez

Evadeaza din bucataria traditionala si incanta-ti papilele gustative cu ajutorul acestei retete delicioase in stil tailandez: creveti picanti.

Ingrediente creveti picanti in stil tailandez

  • 200 g taitei de tailandezi (de orez);
  • 2 linguri sos de peste;
  • 1 lingura suc de lime;
  • 240 ml crema de nuca de cocos;
  • 240 ml lapte de nuca de cocos;
  • 60 g pasta de curry;
  • 300 ml de supa de pui;
  • 1.000 g creveti uriasi (king prawns), cu cozile si venele scoase;
  • 1 lingura de zahar de palmier;
  • 1/3 ceasca de frunze de coriandru;
  • 1 ardei iute rosu, taiat in felii subtiri;
  • 2 linguri de ceapa;
  • felii de lime.

Cum se prepara crevetii picanti in stil tailandez

Fierbe taiteii timp de 12 minute si pune-i deoparte. Mai departe, incalzeste un wok la foc mediu si topeste o lingura de crema de nuca de cocos. Adauga pasta de curry si amesteca cateva minute. Treptat, adauga laptele de nuca de cocos si restul de crema.

Lasa sa fiarba timp de 10 minute si redu caldura la foc mic. Da din nou focul mai tare si adauga crevetii. Gateste-i timp de 2, 3 minute pana devin rozalii. Adauga zaharul, sosul de peste si sucul de lime. Aduga curry si presara coriandru, ceapa si ardeiul iute.

Cum se servesc crevetii picanti in stil tailandez

Serveste crevetii picanti in stil tailandez alaturi de cateva felii de lime.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare