Feluri principale

#creveti sofran #creveti in sos de vin # retete creveti #creveti #sofran

Creveti in sos de vin si sofran, pentru o masa delicioasa

Crevetii in sos de vin si sofran sunt gata in aproximativ 30 de minute si sunt perfecti pentru cei care isi doresc sa nu petreaca mult timp in bucatarie, dar sa consume preparate sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru crevetii in sos de vin

  • 500 de grame de creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
  • 2 linguri unt (aproximativ 30 de grame)
  • 5 grame de şofran
  • 250 ml de vin alb, demisec
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper

Cum se prepara crevetii in sos de vin

Daca folosesti creveti congelati, lasa-i sa se dezghete si spala-i bine! Spala ceapa si usturoiul. Piseaza usturoiul foarte bine si taie ceapa feliute subtiri.

Intr-o tigaie adauga untul si pune-l la incins pe foc. Cand s-a topit adauga crevetii si caleste-i putin in unt. Adauga apoi usturoiul, amesteca usor si stinge totul cu vin. Lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute, apoi adauga sofranul, sarea si piperul. Lasa totul sa mai fiarba 10 minute, apoi stinge focul si adauga ceapa tocata marunt. Amesteca bine si lasa totul sa stea timp de 5 minute inainte de a-i servi.

Cum se servesc crevetii in sos de vin

Poti servi crevetii in sos de vin alaturi de o garnitura simpla de orez sau legume la abur.

Sursa foto: seafood.betterrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete