Ingrediente
- 230 ml apa
- 130 g zahar alb
- 74g nuci
- 4 albusuri mari de ou
- 80g faina de orez
- 240 ml ulei pentru prajit
- 1 kilogram de creveti mari, decorticati
- 4 linguri maioneza
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de lapte condensat din conserva
Cum se prepara
Se amesteca impreuna apa si zaharul intr-o cratita mica. Se aduce la fierbere, la foc mare, si se adauga nucile. Fierbe totul timp de doua minute, apoi scurge nucile bine si pune-le la uscat intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Intr-un castron, bate albusurile pana devin spumoase. Adauga apoi faina de orez si amesteca usor pana se incorporeaza bine. Asezoneaza cu sare si piper.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca. Trece fiecare crevete prin amestecul de ou cu faina si prajeste crevetii la foc mediu spre mare pana devin aurii pe toate partile. Scoate-I pe prosoape de hartie pentru a-si lasa grasimea in exces.
Pentru a prepara sosul, amesteca maioneza, mierea si laptele condensat.
Intr-o farfurie adanca adauga orez fiert. Peste acesta adauga crevetii inmuiati in sosul preparat. Adauga nucile deasupra si se serveste totul imediat.
FOTO: homemadehooplah.com/