Feluri principale

#creveti cu lamaie #retete simple #retete rapide #creveti # retete creveti

Creveti cu lamaie si usturoi si garnitura de gris cu parmezan

Vrei sa te rasfeti in weekend cu un preparat delicios dar care se gateste in doar cateva minute? Incearca o reteta de creveti cu lamaie si usturoi ce merge perfect alaturi de o garnitura de gris cu parmezan.

Ingrediente pentru crevetii cu lamaie si usturoi si garnitura de gris cu parmezan

  • ¾ cana gris instant
  • sare kosher
  • piper negru proaspat macinat
  • ¼ cana parmezan ras
  • 3 linguri unt
  • 550g creveti decorticati
  • 2 catei de usturoi
  • piper cayenne (optional)
  • sucul stors de la ½ lamai
  • o lamaie taiata felii, pentru servire
  • 2 linguri patrunjel tocat

Cum se prepara crevetii cu lamaie si usturoi si garnitura de gris cu parmezan

Intr-o tigaie pentru sosuri pune la fiert trei cani de apa. Cand incepe sa clocoteasca adauga treptat grisul si amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Adauga apoi 1 lingurita de sare si ½ lingura de piper. Redu focul la mediu spre mic si continua sa amesteci constant pana cand grisul se fierbe bine.

Cand este gata, stinge focul si adauga parmezanul si o lingura de unt. Continua sa amesteci pana cand acestea se topesc si se incorporeaza bine in compozitie. Asezoneaza cu sare si piper daca este necesar. Pastreaza-l intr-un loc cald pana la servire.

Intre timp, asezoneaza crevetii cu sare si piper. Topeste restul de unt intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu. Adauga crevetii, usturoiul tocat si piperul cayenne, dupa gust. Amesteca bine si gateste crevetii pana cand devin roz (aproximativ 3-4 minute).

Cand sunt gata, stinge focul, adauga doua linguri de apa, zeama de lamaie si patrunjelul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.

Intr-o farfurie incapatoare adauga putin gris si peste acesta, adauga cativa creveti si putina zeazama.

Cum se servesc crevetii cu lamaie si usturoi si garnitura de gris cu parmezan

Serveste imediat, alaturi de felii de lamaie. Merge de minune cu un pahar de vin alb, demisec.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului