Surprinde-ti invitatii cu o gustare delicioasa de conopida si pateuri in foietaj cu branza. Se prepara usor, iar aroma lor este savuroasa.
Ingrediente pentru crema de conopida si pateuri in foietaj:
Pentru crema:
- 1 jumatate de conopida
- 1 l supa de legume
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 frunzulite de cimbru
Pentru pateuri:
- 1 foaie de foietaj
- 1 lingura de parmezan
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de seminte de susan
- 1 varf de sare
Cum se prepara crema de conopida si pateuri in foietaj:
Spala bine conopida si rupe-o in bucatele mai mici. Pune supa de legume intr-o cratita si adauga in ea si conopida, apoi lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie putin conopida.
Las-o sa se raceasca putin, apoi mixeaza conopida intr-un blender cu o lingura de ulei de masline, cimbru si un praf de sare, pana cand obtii o pasta.
Intinde aluatul de foietaj si presara peste el putina sare, apoi unge-l cu ulei. Adauga peste el si seminele de susan, si parmezanul, apoi taie aluatul bucatele mai mici si pune-le la cuptor circa 10 minute.
Cum se serveste crema de conopida si pateuri de foietaj:
Crema de conopida si pateuri de foietaj se serveste rece, ca aperitiv, presarata cu verdeata.
Sursa foto: cookingmyreligion.wordpress.com