In doar 35 minute, poti prepara un fel de mancare exotic si sanatos, cu care sa iti surprinzi familia si musafirii: crab picant de Singapore, o reteta delicioasa, usoara si cu aspect sofisticat.
Ingrediente pentru crab picant de Singapore:
- 4 crabi cruzi
- 1 lingura ulei de alune
- 2 ardei rosii picanti, taiati fin
- 2 catei de usturoi drobiti
- 2 linguri de radacina de galangal ras fin
- 1 legatura lamaita maruntita
- 60 ml sos rosii
- 60 ml sos chilli dulce
- 2 linguri de vin Cherry
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguri suc de lamaie
- 1 lingura zahar tos
- 1 legatura ceapa verde fin taiata
- 1 legatura coriandru
Cum se prepara crabul picant de Singapore:
Segmenteaza crabii in 4 bucati, indepartandu-le intai carapacea si curatandu-i bine. Foloseste un satar sau un spargator de nuci, pentru a indeparta clestii. Incinge putin ulei intr-o tigaie wok si adauga bucatile de crab, lasandu-le la prajit circa 10 minute.
Presara apoi ardeiul iute, radacina de galangal si lamaita, lasa-le la inabusit 1 minut, apoi adauga sosul de rosii, sosul de chilli, sosul de soia si vinul, sucul de lamaie si zaharul. Asteapta sa se ingroasa sosul, ia tigaia de pe foc si adauga ceapa verde si coriandrul deasupra.
Cum se serveste crabul picant de Singapore:
Crabul picant de Singapore se serveste cu garnitura de orez fiert.
Sursa foto: homelife.com.au