Feluri principale

#placinta cottage #preparate englezesti #cottage pie #reteta simpla

Cottage Pie, una dintre cele mai celebre preparate englezesti. Reteta este simpla

Reteta de Cottage Pie este una usoara, iar preparatul englezesc este unul delicioasa. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-I urmezi.

 

Pentru Cottage Pie vei avea nevoie de:

- 700 gr carne tocata (amestec de vita si porc)

- 500 gr passata (rosii din conserva)

- 1 morcov mare

- 1 ceapa

- 1 lingurita rasa cimbru uscat

- 4-5 cartofi mari

- putin lapte

- 2 linguri unt

- branza burduf

- sare, piper

- 3 linguri ulei

Incingi trei, patru linguri de ulei intr-o oala, adaugi ceapa tocata, morcovul taiat in rondele subtiri si le lasi pe foc pana se inmoaie. Adaugi carnea tocata, iar cand se evapora apa si carnea isi schimba culoarea adaugi passata. Condimentezi dupa gust cu sare si piper, iar dupa ce ajunge in punctul de fierbere, lasi totul sa fiarba la foc mic, sub capac, timp de o ora. Din cand in cand, amesteca si asigura-te ca nu a scazut prea mult sosul. In cazul in care scade, adauga putina apa.

Taie cartofii in cuburi si punei la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, paseaza-i cu instrumentul de facut piure impreuna cu untul si putin lapte cald. Condimenteaza-I dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas incapator termorezistent pune compozitia de carne (trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului in inaltime), apoi adauga piureul de cartofi. Presara deasupra un strat generos de branza de buduf. Pune preparatul ca cuptor, la 220 de grade celsius, pentru 20 de minute, pana ce branza se topeste si devine rumena.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului