Ingrediente pentru muschiul de porc cu rozmarin:
- 500 grame cotlet de porc
- 4 catei de usturoi
- coaja de la o lamaie
- rozmarin
- 2 frunze de dafin
- 1/2 lingurita boia iute
- 1/2 pahar cu apa
- 1 pahar cu vin alb
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara muschiul de porc cu rozmarin:
Intr-un bol adauga rozmarinul tocat, usturoiul pisat si boiaua. Amesteca-le impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei.
Spala muschiul bine, scurge-l de surplusul de apa si asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Lasa-l sa stea 5 minute pentru a-si lua sare apoi adauga peste accesta mixul de condimente preparat anterior. Pune carnea intr-un castron, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider peste noapte.
Intr-o tava adauga restul de ulei si jumatate de pahar cu apa. Adauga muschiul de porc impreuna cu zeama pe care si-a lasat-o si coace-l timp de 30 de minute. Toarna apoi peste friptura un pahar de vin si mai lasa-l la cuptor 5-10 minute sau pana cand este bine patruns.
Scoate-l pe un platou si adauga si sosul din tava. Lasa-l sa se "odihneasca" 5 minute inainte de a-l taia.
Cum se serveste muschiul de porc cu rozmarin:
Muschiul de porc cu rozmarin poate fi servit cu garinitura de legume la gratar sau la abur sau chiar piure decartofi. Merge de minune si alaturi de salate de sezon.
Sursa foto: multiplydelicious.com