Feluri principale

#muschi porc # retete port #porc cu rozmarin #porc

Muschi de porc cu rozmarin, un deliciu usor de preparat

Muschiul de porc cu rozmarin este un preparat savuros, perfect pentru a-ti impresiona musafirii. Poate fi servit ca atare sau alaturi de diverse garnituri de legume sau salate de sezon. Iata cat de usor se prepara:

Ingrediente pentru muschiul de porc cu rozmarin:

  • 500 grame cotlet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • coaja de la o lamaie
  • rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 pahar cu vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara muschiul de porc cu rozmarin:

Intr-un bol adauga rozmarinul tocat, usturoiul pisat si boiaua. Amesteca-le impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei.

Spala muschiul bine, scurge-l de surplusul de apa si asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Lasa-l sa stea 5 minute pentru a-si lua sare apoi adauga peste accesta mixul de condimente preparat anterior. Pune carnea intr-un castron, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider peste noapte.

Intr-o tava adauga restul de ulei si jumatate de pahar cu apa. Adauga muschiul de porc impreuna cu zeama pe care si-a lasat-o si coace-l timp de 30 de minute. Toarna apoi peste friptura un pahar de vin si mai lasa-l la cuptor 5-10 minute sau pana cand este bine patruns.

Scoate-l pe un platou si adauga si sosul din tava. Lasa-l sa se "odihneasca" 5 minute inainte de a-l taia.

Cum se serveste muschiul de porc cu rozmarin:

Muschiul de porc cu rozmarin poate fi servit cu garinitura de legume la gratar sau la abur sau chiar piure decartofi. Merge de minune si alaturi de salate de sezon.

Sursa foto: multiplydelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare