Ingredinte pentru costite de porc la gratar
- 1 kg costite de porc
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura paprika
- 2 lingurite pudra de usturoi
- 1-1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
- 1/2 cana apa
- 1 cana sos barbeque
- sare
Cum se prepara costitele de porc la gratar:
Pune jumatate din cantitatea de costite pe o bucata mare de folie de aluminiu, impaturita in doua bucatati. Asezoneaza carnea cu sare.
Intr-un bol amesteca zaharul, paprika, pudra de usturoi si piperul. Adauga mixul de condimente peste carne si impatureste folia de aluminiu astfel incat sa ramana doar o mica parte neimpaturita prin care sa adaugi apa. Dupa ce ai adaugat apa asigura-e ca nu are pe unde sa curga si adauga carnea pe gratar timp de 45 minute - o ora.
Indeparteaza carnea de pe gratar si desfa folia de aluminiu. Scoate bucatile de carne si pune-le inapoi pe gratar pentru inca 15 minute. Intoarce-le de pe-o parte pe cealalta la cel mult doua minute si unge-le de fiecare data cu sos Barbecue.
Cum se servesc costite de porc la gratar
Costitele de porc merg foarte bine alaturi de o garnitura de cartofi copti in jar si o salata de rosii cu usturoi. Serveste alaturi un pahar de vin rosu demisec.
Sursa foto: jofoody.com