Feluri principale

#retete gratar #gratar #por #costite por

Costite de porc la gratar cu sos barbeque

Costite de porc la gratar cu sos barbeque este reteta ideala pentru orice sfarsit de saptamana. Profita de vremea frumoasa si iesi impreuna cu familia sau prietenii la iarba verde sau organizeaza o petrecere in gradina. Daca le vei prepara aceasta reteta cu siguranta vei primi toate laudele si aprecierile lor.

Ingredinte pentru costite de porc la gratar

  • 1 kg costite de porc
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura paprika
  • 2 lingurite pudra de usturoi
  • 1-1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat
  • 1/2 cana apa
  • 1 cana sos barbeque
  • sare

Cum se prepara costitele de porc la gratar:

Pune jumatate din cantitatea de costite pe o bucata mare de folie de aluminiu, impaturita in doua bucatati. Asezoneaza carnea cu sare.

Intr-un bol amesteca zaharul, paprika, pudra de usturoi si piperul. Adauga mixul de condimente peste carne si impatureste folia de aluminiu astfel incat sa ramana doar o mica parte neimpaturita prin care sa adaugi apa. Dupa ce ai adaugat apa asigura-e ca nu are pe unde sa curga si adauga carnea pe gratar timp de 45 minute - o ora.

Indeparteaza carnea de pe gratar si desfa folia de aluminiu. Scoate bucatile de carne si pune-le inapoi pe gratar pentru inca 15 minute. Intoarce-le de pe-o parte pe cealalta la cel mult doua minute si unge-le de fiecare data cu sos Barbecue.

Cum se servesc costite de porc la gratar

Costitele de porc merg foarte bine alaturi de o garnitura de cartofi copti in jar si o salata de rosii cu usturoi. Serveste alaturi un pahar de vin rosu demisec.

Sursa foto: jofoody.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare