INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Feluri principale

#condimente carne # preparare carne # beneficii condimente

Condimentele pe care sa le folosesti cu incredere cand prepari carne la gratar

 

Atunci cand pregatesti carnea pentru gratar te gandesti ce mirodenii sa mai adaugi pentru a te asigura ca rezultatul final va fi foarte gustos. Vei regasi mai jos cateva dintre condimentele potrivite pentru carne. Pe langa gustul foarte bun, acestea au si beneficii pentru sanatate.

Exista plante medicinale care au numeroase beneficii pentru sanatate si pot fi folosite si pentru a condimenta carnea. Poti pastra  carnea la macerat timp de mai multe zile la frigider, acoperita cu aceste plante. Ele pot fi verzi sau uscate:

Busuioc

Din punct de vedere medical, aceasta planta este un excelent remediu pentru calmarea durerilor de cap, dar si impotriva stresului. Poate fi folosit in pregatirea carnii, alaturi de alte mirodenii.

Usturoi

Este cunoscut pentru tratarea racelilor, gripelor, durerilor an gat si digestiei lente. Usturoiul activeaza productia de leucocite si stimuleaza sistemul imunitar, iar uleiurile esentiale pe care le contine ii confera proprietati antiseptice, antimicrobiene si antibacteriene. 

Ghimbir

Acesta contine o enzima care reduce inflamatia si grabeste vindecarea articulatiilor. Este eficient pentru  tratarea artritei si a durerilor de incheieturi. 

Rozmarin

Este o planta cu proprietati antiseptice si antiinflamatoare datorita numeroaselor uleiuri volatile pe care le contine. Imbunatateste memoria si stimuleaza concentrarea. 

Toate aceste plante pot fi folosite in prepararea diferitelor tipuri de carne, pentru gratar sau alte metode de gatit, alaturi de alte mirodenii preferate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului