Atunci cand pregatesti carnea pentru gratar te gandesti ce mirodenii sa mai adaugi pentru a te asigura ca rezultatul final va fi foarte gustos. Vei regasi mai jos cateva dintre condimentele potrivite pentru carne. Pe langa gustul foarte bun, acestea au si beneficii pentru sanatate.
Exista plante medicinale care au numeroase beneficii pentru sanatate si pot fi folosite si pentru a condimenta carnea. Poti pastra carnea la macerat timp de mai multe zile la frigider, acoperita cu aceste plante. Ele pot fi verzi sau uscate:
Busuioc
Din punct de vedere medical, aceasta planta este un excelent remediu pentru calmarea durerilor de cap, dar si impotriva stresului. Poate fi folosit in pregatirea carnii, alaturi de alte mirodenii.
Usturoi
Este cunoscut pentru tratarea racelilor, gripelor, durerilor an gat si digestiei lente. Usturoiul activeaza productia de leucocite si stimuleaza sistemul imunitar, iar uleiurile esentiale pe care le contine ii confera proprietati antiseptice, antimicrobiene si antibacteriene.
Ghimbir
Acesta contine o enzima care reduce inflamatia si grabeste vindecarea articulatiilor. Este eficient pentru tratarea artritei si a durerilor de incheieturi.
Rozmarin
Este o planta cu proprietati antiseptice si antiinflamatoare datorita numeroaselor uleiuri volatile pe care le contine. Imbunatateste memoria si stimuleaza concentrarea.
Toate aceste plante pot fi folosite in prepararea diferitelor tipuri de carne, pentru gratar sau alte metode de gatit, alaturi de alte mirodenii preferate.