Feluri principale

# ciuperci umplute # retete creveti #retete ciuperci #ciuperci cu creveti

Ciuperci umplute cu creveti

Ciupercile umplute cu creveti reprezinta un aperitiv sofisticat, care se poate regasi pe o masa de sarbatoare.

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu creveti

400 g ciuperci

150 g creveti

1/2 capatana usturoi

150 ml vin alb

zeama de la o lamaie

2 foi de dafin

2 linguri ulei de masline

sare

piper

verdeata proaspata

Cum se prepara ciuperci umplute cu creveti

Spala ciupercile, apoi opreste deoparte palarioarele, iar piciorusele toaca-le cat mai marunt.

Incinge uleiul si caleste crevetii tocati marunt, apoi adauga si ciupercile maruntite. Adauga doi catei de usturoi, foile de dafin si 1/2 din cantitatea de vin. Lasa totul sa scada, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Umple palariile cu amestecul de creveti, apoi aseaza-le intr-o tava incapatoare. Presara printre ciuperci restul de usturoi curatat, vinul ramas, 1 lingura de ulei si zeama de lamaie.

Lasa ciupercile la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.

Cum se servesc ciuperci umplute cu creveti

Serveste ciupercile calde, cu verdeata deasupra.

Sursa foto: rivankie.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului