Feluri principale

#parmezan #nuci #salata # retete toamna # retete dovleac #cina toamna

Cina savuroasa de toamna: dovleac copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan

Vrei sa pregatesti o cina savuroasa de toamna? Iti propunem o reteta delicioasa de dovleac copt, foarte aromat, cu salata de varza rosie, nuci si parmezan.


Ingrediente pentru dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:

Pentru dovleac:

  • 2 dovleci mari
  • 1/2 cana de cirese uscate
  • 1 mar mediu
  • 1/8 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 4 linguri de unt nesarat

Pentru salata:

  • 1 varza rosie medie
  • 3/4 ceasca nuci tocate
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru


Cum se prepara dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:

Taie dovleacul in doua, presara peste el stafidele si ciresele uscate uniform, apoi intinde peste el si untul.

Presara si scortisoara, zaharul brun, piperul si marul.

Pune dovleacul intr-o tava mare de copt si toarna peste el 1/4 cana de apa, acopera-l cu o folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru aproximativ o ora.

Pentru salata amesteca varza rosie taiata fasii subtiri cu nucile, rade peste ele parmezan, apoi asezoneaz-o cu otet, ulei, sare si piper dupa gust.


Cum se serveste dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:

Dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan se seveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului