Vrei sa pregatesti o cina savuroasa de toamna? Iti propunem o reteta delicioasa de dovleac copt, foarte aromat, cu salata de varza rosie, nuci si parmezan.
Ingrediente pentru dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:
Pentru dovleac:
- 2 dovleci mari
- 1/2 cana de cirese uscate
- 1 mar mediu
- 1/8 lingurita de scortisoara
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru
- 4 linguri de unt nesarat
Pentru salata:
- 1 varza rosie medie
- 3/4 ceasca nuci tocate
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 1 lingura otet balsamic
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper negru
Cum se prepara dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:
Taie dovleacul in doua, presara peste el stafidele si ciresele uscate uniform, apoi intinde peste el si untul.
Presara si scortisoara, zaharul brun, piperul si marul.
Pune dovleacul intr-o tava mare de copt si toarna peste el 1/4 cana de apa, acopera-l cu o folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru salata amesteca varza rosie taiata fasii subtiri cu nucile, rade peste ele parmezan, apoi asezoneaz-o cu otet, ulei, sare si piper dupa gust.
Cum se serveste dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan:
Dovleacul copt cu salata de varza rosie, nuci si parmezan se seveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: huffingtonpost.com