Ingrediente pentru crevetii copti cu lamaie si ardei rosu
- 1 ardei gras rosu, taiat juliene
- 1 lamaie, taiata felii subtiri
- 6 crengute cimbru proaspat (sau 2 lingurite cimbru uscat)
- 4 cepe verzi, taiate la 2-3 cm lungime
- 1/4 lingurita, fulgi de ardei iute
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper proaspat macinat
- 500 grame creveti decorticati
Cum se prepara crevetii copti cu lamaie si ardei rosu
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Intr-un bol incapator, adauga ardeiul gras, lamaia, cimbrul, ceapa verde, sarea si piperul si o lingura ulei de masline.
Adauga apoi amestecul de legume intr-o tava de dimensiuni medii.
Adauga crevetii in bolul in care au fost legumele impreuna cu fulgii de ardei iute, o lingura de ulei de masline, sare si piper. Amestecea-i bine apoi adauga-i in tava peste legume.
Coace totul pana cand creveti sunt bine patrunsi iar legumele se inmoaie. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 10, maxim 12 minute.
Cum se servesc crevetii copti cu lamaie si ardei rosu
Serveste crevetii ca atare, cu felii de paine prajita, sau alaturi de o garnitura simpla de orez.
Sursa foto: thepetitefilet.wordpress.com