Doar cine nu a tinut niciodata post potate spune ca mancarea fara carne si lactate nu este gustoasa. Poti face o multime de preparate de post delicioase, de care sa se bucure foarte multa lume.
Chiftelutele sunt o varianta satioasa de preparat. Pot fi consumate seara, langa un piure si o salata sau pot fi luate la pachet a doua zi si consumate cu felii de castraveti sau rosii. Sunt delicioase daca stii cum si din ce sa le prepari. Poti face chiftelute din orice: dovlecei, conopida, ciuperci, vinete. De aceasta data ti le vom prezenta pe cele din urma, mai exact o reteta foarte gustoasa de chiftelute de vinete.
Ingrediente:
450 de grame de vinete coapte si scurse foarte bine de zeama
100 grame de faina de naut
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
un sfert de lingurita de turmeric
un sfert de lingurita de ghimbir
un varf de cutit de piper
1 legatura de patrunjel verde
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs doua ore. Apoi se toaca bine cu toporisca speciala din lemn sau plastic si se adauga faina de naut. Se amesteca si se adauga si restul ingredientelor: sarea, usturoiul pisat, turmericul, ghimbirul si piperul. Se amesteca bine toate cu o lingura din lemn.
Patrunjelul se spala si se toaca, apoi se adauga peste vinete. Se formeaza cu mana sau cu lingura chiftelute, care se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei. Dupa ce s-au prajit bine pe ambele parti se aseaza pe un servet absorbant din hartie.
Chiftelutele de vinete se servesc atat calde, cat si reci.