Feluri principale

#placinta cu peste #reteta placinta #placinta #placinte #peste

Chef Liviu Balint: Placintele spaniolilor concureaza cu cele ale englezilor. Cum sa prepari o placinta de peste delicioasa

Placintele nu sunt doar ale englezilor, ci si ale spaniolilor care le consuma in orice moment al zilei. Placinta cu peste este un preparat pe care il poti prepara cu mare usurinta in bucataria ta pentru ca nu este o reteta deloc pretentioasa.

Ingrediente:

  • 2 foi de placinta, de preferat facute in casa,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei rosu,
  • 3 rosii,
  • 2 conserve de Eva hering in ulei,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare, piper
  • sos de soia

Pentru umplutura, se toaca marunt ceapa si ardeiul, care se calesc apoi in cele doua linguri de ulei. Se adauga sosul soia, rosiile date pe razatoare si pestele din conserva. Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe pana cand scade tot lichidul. Intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda, dupa preferinte, se aranjeaza prima foaie de foietaj care va acoperi si marginile tavii, se adauga umplutura si se acopera cu cealalta foaie care trebuie lipita de cea de dedesubt. Se inteapa cu furculita si se coace timp de 20 minute la 200oC. Se savureaza atat calda, cat si rece, ca mic dejun, aperitiv sau cina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete