Ingrediente pentru chakalaka africana
- 400g rosii
- 1 conopida mijlocie
- 250g fasole boabe
- 3 morcovi mijlocii
- 1 ceapa
- 1 ardei gras, de preferat verde
- 2 catei de usturoi
- 3 ardei iuti
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri curry
- sare
- piper
Cum se prepara chakalaka africana
Pune fasolea intr-un vas cu apa si las-o peste noapte la inmuiat. A doua zi fierbe-o in apa cu sare timp de o ora. Scurge-o si trece-o pe sub un jet cu apa rece. Pune-o din nou la fiert impreuna cu rosiile.
Toaca ceapa, ardeii iuti si usturoiul marunt. Adauga-i intr-o cratita impreuna cu curry si uleiul de masline si caleste-i timp de cinci minute. Adauga putina apa apoi incorporeaza morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat fasii si buchetelele de conopida. Fierbe totul timp de 20 de minute.
Adauga totul peste fasolea fiarta si lasa totul sa clocotesca inca 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste chakalaka africana
Serveste chakalaka africana alaturi de o garnitura de orez.
Sursa foto: koo.co.za