Feluri principale

#mocovi la cuptor #mocovi copti #supa de mocovi #retete mocovi #mocovi

Cele mai bune retete cu morcovi pe care sa le incerci chiar acum

Morcovul este una din legumele cele mai utilizate pentru mancare. El are multiple efecte benefice asupra organismului si este recomandat pentru consum in toate variantele posibile: crud, sub forma de suc, in salate, in supe si ciorbe, in diverse feluri de mancare si, deloc in ultimul rand, chiar si in prajituri. Daca sunteti un iubitor al morcovului, veti fi incantat sa incercati urmatoarele doua retete cu morcovi.

Supa crema de morcovi si cartofi dulci

Sursa foto: halfbakedharvest.com

Ingrediente:

  • 1 lingura unt nuca de cocos,
  • 2 cani ceapa taiata cubulete,
  • 2 catei de usturoi tocati marunt,
  • 1 lingura ghimbir proaspat tocat sau ras,
  • 2 linguri pasta de curry rosu,
  • 1 l supa de legume,
  • 1/4 cana unt de migdale crude,
  • 3 cani morcovi taiati cubulete,
  • 3 cani cartofi dulci taiati cubulete,
  • 1/2 lingurita sare de mare fina,
  • 1/4 lingurita piper cayenne,
  • piper negru proaspat macinat,
  • coriandru proaspat tocat
  • suc de lamaie, pentru servire,
  • 1/2 cana migdale crude fin tocate, pentru servire,
  • 1 lingura de tamari sau 20 ml aminos de nuca de cocos, pentru servire.

Mod de preparare

Intr-un vas mare, la foc mediu, topim untul de nuca de cocos. Adaugam ceapa, usturoiul si ghimbirul si calim timp de 5 - 6 minute, pana cand ceapa devine translucida. Punem acum si pasta de curry rosu.

Intr-un bol mic amestecam o parte din supa de legume cu untul de migdale si amestecam pana capata o consistenta cremoasa. Turnam acest amestec in oala impreuna cu supa de legume ramasa, morcovii, cartofii dulci, sarea si cayenne si aducem totul la fierbere, dupa care micsoram focul si continuam sa fierbem la foc mic timp de 15 - 20 minute, pana se inmoaie morcovii si cartofii. Punem compozitia intr-un blender si mixam pana obtinem o pasta cremoasa. In final, punem supa crema inapoi in oala si condimentam cu sare si piper negru dupa gust. Daca este prea groasa, se mai poate subtia cu supa de legume.

Amestecam migdalele fin tocate cu tamari sau aminos de nuca de cocos si le punem pe o foate de copt, intr-o tava, la cuptor pentru cca 10 min, pana devin aurii.

Supa crema se serveste cu coriandru tocat, lamaie si migdalele aurii coapte in cuptor.

Morcovi la cuptor cu chimen si sos tahini

Sursa foto: bromabakery.com

Ingrediente:

  • 12 -15 morcovi multicolori,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de chimen,
  • 1/4 lingurita de sare.

Ingrediente sos tahini:

  • 2 linguri tahini,
  • 2 linguri iaurt grecesc,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 1/4 lingurita sare,
  • seminte de susan
  • patrunjel tocat pentru servit.

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Spalam bine morcovii si indepartam frunzele. Punem peste morcovi uleiul de masline si presaram chimen si sare, dupa care ii asezam intr-o tava si ii bagam in cuptor pentru 40 de minute, intorcandu-i dupa 20 de minute si pe partea cealalta. Cat timp se fac morcovii, pregatim sosul tahini, mai exact amestecam foarte bine toate ingredientele intr-un bol mic. Dupa coacere, asezam morcovii pe un platou si ii decoram cu sosul tahini, semintele de susan si patrunjelul fin tocat.

Va dorim pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete