Ceapa gratinata cu smantana la cuptor este un preparat cremos, satios si aromat. Se poate servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse preparate din carne.
Ingrediente pentru ceapa gratinata cu smantana la cuptor
- 8 cepe
- 200 ml smantana
- 20 ml ulei de masline
- 200 ml lapte
- 100 ml vin alb sec
- 150 grame nuci macinate
- 200 grame paine
- 2 legaturi de marar
- sare
- piper
Cum se prepara ceapa gratinata cu smantana la cuptor
Curata si taie ceapa in sferturi. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Inmoaie paine in lapte si apoi scurge bine. Intr-un bol amesteca painea faramitata cu nucile si ceapa fiarta. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga apoi smantana, vinul si mararul tocat. Toarna totul intr-o tava unsa cu ulei. Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 40 de minute.
Cum se serveste ceapa gratinata cu smantana la cuptor
Ceapa gratinata cu smantana la cuptor se serveste ca atare, cu paine taraneasca.