Feluri principale

#ceapa #smantana # garnituri #ceapa gratinata

Ceapa gratinata cu smantana la cuptor

Ceapa gratinata cu smantana la cuptor este un preparat cremos, satios si aromat. Se poate servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru ceapa gratinata cu smantana la cuptor

  • 8 cepe
  • 200 ml smantana
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 grame nuci macinate
  • 200 grame paine
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • piper


Cum se prepara ceapa gratinata cu smantana la cuptor


Curata si taie ceapa in sferturi. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Inmoaie paine in lapte si apoi scurge bine. Intr-un bol amesteca painea faramitata cu nucile si ceapa fiarta. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga apoi smantana, vinul si mararul tocat. Toarna totul intr-o tava unsa cu ulei. Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 40 de minute.


Cum se serveste ceapa gratinata cu smantana la cuptor


Ceapa gratinata cu smantana la cuptor se serveste ca atare, cu paine taraneasca.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare