Feluri principale

#provizii alimentare # izolare la domiciliu #camara #alimentatie

Ce alimente trebuie sa ai in camara pentru perioada de izolare la domiciliu

Daca nu ti-ai facut inca provizii pentru perioada de izolare la domiciliu este momentul sa o faci. Pe langa apa plata este indicat sa ai in casa alimente pentru minim doua-trei saptamani.

Alege alimente perisabile pentru primele doua-trei zile si alimente neperisabile pentru restul perioadei. Iata ce ar trebui sa aiba fiecare roman in casa in aceasta perioada de criza.

Legume si fructe proaspete si congelate

Legumele si fructele nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. Pentru perioada de inceput alege legume si fructe proaspete, pe care sa le consumi rapid. Pentru perioadele urmatoare este indicat sa ai in congelator legume si fructe pe care sa le consumi cand ai nevoie. Acestea din urma au un termen de valabilitate mare si pot fi tinute in congelator timp de cateva luni.

Carne

Carnea, indiferent ca este carne de pui, peste, porc sau alt tip de carne, trebuie sa se regaseasca in congelatorul tau. Evita preparatele proapete, perisabile, care se vor altera rapid, deoarece daca nu le consumi la timp risti sa le arunci.

Produse fainoase

Pastele si orezul sunt alimente pe care trebuie sa le ai in casa. Acestea rezista o perioada indelungata si pot fi preparate ori de cate ori ai nevoie.

Pe langa acestea, poti cumpara faina pentru a prepara paine in casa. Astfel nu vei mai fi nevoit sa iesi pentru a cumpara paine, evitand cat mai mult interactiunea cu alte persoane.

Conserve

Conservele au o perioada mare de valabilitate. Printre conservele pe care trebuie sa le ai in casa se numara cele de peste, fasole, naut, mazare, linte, rosii si orice alte conserve consum in mod normal.

Condimente

Niciun preparat nu este bun fara condimente. Asigura-te ca ai in casa toate condimentele pe care stii ca le folosesti in mod normal. Un strict necesar ar fi: foile de dafin, piperul, ienibaharul,

Pe langa acestea trebuie sa mai ai arome pentru prajituri precum: scortisoara, vanilie si rom.

Alte produse necesare

Pe langa alimente este indicat sa-ti faci provizii de cafea, ceai, zahar, sare si orice alte produse stii ca folosesti in mod normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete