Alege alimente perisabile pentru primele doua-trei zile si alimente neperisabile pentru restul perioadei. Iata ce ar trebui sa aiba fiecare roman in casa in aceasta perioada de criza.
Legume si fructe proaspete si congelate
Legumele si fructele nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. Pentru perioada de inceput alege legume si fructe proaspete, pe care sa le consumi rapid. Pentru perioadele urmatoare este indicat sa ai in congelator legume si fructe pe care sa le consumi cand ai nevoie. Acestea din urma au un termen de valabilitate mare si pot fi tinute in congelator timp de cateva luni.
Carne
Carnea, indiferent ca este carne de pui, peste, porc sau alt tip de carne, trebuie sa se regaseasca in congelatorul tau. Evita preparatele proapete, perisabile, care se vor altera rapid, deoarece daca nu le consumi la timp risti sa le arunci.
Produse fainoase
Pastele si orezul sunt alimente pe care trebuie sa le ai in casa. Acestea rezista o perioada indelungata si pot fi preparate ori de cate ori ai nevoie.
Pe langa acestea, poti cumpara faina pentru a prepara paine in casa. Astfel nu vei mai fi nevoit sa iesi pentru a cumpara paine, evitand cat mai mult interactiunea cu alte persoane.
Conserve
Conservele au o perioada mare de valabilitate. Printre conservele pe care trebuie sa le ai in casa se numara cele de peste, fasole, naut, mazare, linte, rosii si orice alte conserve consum in mod normal.
Condimente
Niciun preparat nu este bun fara condimente. Asigura-te ca ai in casa toate condimentele pe care stii ca le folosesti in mod normal. Un strict necesar ar fi: foile de dafin, piperul, ienibaharul,
Pe langa acestea trebuie sa mai ai arome pentru prajituri precum: scortisoara, vanilie si rom.
Alte produse necesare
Pe langa alimente este indicat sa-ti faci provizii de cafea, ceai, zahar, sare si orice alte produse stii ca folosesti in mod normal.