Feluri principale

#cartofi frantuzesti # retete toamna # retete cartofi #cartofi

Cartofii frantuzesti, un preparat perfect pentru weekendurile de toamna

Cartofi frantuzesti! Cine nu ii adora? Sunt usor de preparat si sunt perfecti pentru un weekend posomorat de toamna. Pot fi serviti ca atare, sau alaturi de o friptura.
Cartofi frantuzesti! Cine nu ii adora? Sunt usor de preparat si sunt perfecti pentru un weekend posomorat de toamna. Pot fi serviti ca atare, sau alaturi de o friptura.

Ingrediente pentru cartofii frantuzesti

  • 100g unt
  • 1 kg cartofi
  • 150 ml lapte
  • 8 oua
  • 200g smantana
  • 200g cascaval
  • 200g parmezan
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Cum se prepara cartofii frantuzesti

Pune cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca. Curata-i si taie-i felii. Asezoneaza-i cu sare dupa gust.

Intr-un bol bate doua oua crude, adauga laptele, smantana si asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Restul de 6 oua fierbe-le tari.

Unge un vas de yena cu unt, apoi asaza un strat de cartofi, un strat de felii de oua, jumatate din cantitatea de cascaval, apoi continua cu inca un strat de cartofi, restul de oua, cascavalul ramas iar la final ultimul strat de cartofi. Toarna apoi amestecul de lapte cu ou si presara deasupra parmezanul ras. Taie untul felii si asaza-l peste parmezan.

Coace totul tinp de 20-30 de minute sau pana cand compozitia se rumeneste.

Cum se servesc cartofii frantuzesti

Serveste cartofii calzi, alaturi de o lingura de smantana proaspata. Cartofii pot fi serviti si in loc de garnitura alaturi de o friptura.

Sursa foto: inventiiculinare.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare