Cartofii taranesti cu parmezan se pot servi ca garnitura, alaturi de diverse preparate din carne, dar si simpli, pentru o masa usoara si gustoasa.
Ingrediente cartofi taranesti cu parmezan
- 400 g cartofi mici (noi)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare de mare
- 3 catei usturoi
- 1 lingura patrunjel tocat
- coaja rasa lamaie
- 150 g parmezan ras
Cum se prepara cartofi taranesti cu parmezan
Spala cartofii bine, apoi pune-i la fiert intr-o cratita incapatoare si lasa-i pe foc aproximativ 20 de minute.
Scurge cartofii de apa, sterge-i cu servete de bucatarie, apoi striveste-i usor cu ajutorul unei furculite.
Separat, pregateste un dressing din ulei de masline, coaja rasa de lamaie, sare, piper si usturoi tocat. Toarna amestecul peste cartofi intr-o tava si da totul la cuptor, la foc mediu, circa 20 de minute.
Scoate cartofii din cuptor si presara parmezan ras peste ei.
Cum se servesc cartofi taranesti cu parmezan
Serveste preparatul ca garnitura si, optional, presara verdeata proaspata deasupra.
Sursa foto: goodlifeeats.com