Feluri principale

#coriandru #nuci #cartofi #patrunjel

Cartofi dulci la cuptor cu nuci si sirop de artar

Cartofii dulci la cuptor sunt usor de preparat si forte gustosi. Aromele inedite dau cartofilor o savoare aparte. Ii poti servi ca atare, sau cu diverse salate. Merg foarte bine si cu un pahar de vin alb.
 

Ingrediente pentru cartofi dulci la cuptor
 


Pentru sos:

 

Cum se prepara cartofii dulci la cuptor
 

Taie cartofii in cuburi, fara ai curata de coaja. Aseaza cuburile de cartofi intr-o tava si stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sre si piper. Amesteca bine si da tava la cuptor timp de 30 - 40 de minute. Intre timp prajeste nucile.

Pentru sos, amesteca intr-un bol uleiul de masline cu siropul de artar, otetul, zeama de lamaie, sucul de portocala si ghimbirul. Asezoneaza cu sare si piper.

Cand cartofii sunt gat, transfera-i intr-un bol mare, cat timp sunt fierbinti. Adauga ceapa, patrunjelul, coriandrul, nucile si stafidele.

Adauga si sosul si amesteca incet. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
 

Cum se servesc cartofii dulci la cuptor
 

Cartofii dulci la cuptor se servesc calzi, ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete