Cartofii dulci la cuptor sunt usor de preparat si forte gustosi. Aromele inedite dau cartofilor o savoare aparte. Ii poti servi ca atare, sau cu diverse salate. Merg foarte bine si cu un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru cartofi dulci la cuptor
- 850 grame cartofi dulci
- 30 ml ulei de masline
- 50 grame nuci
- 4 cepe tocate
- o legatura de patrunjel, tocat
- 20 grame coriandru, tocat
- 1 ardei iute, tocat
- 50 grame stafide
-
sare
- piper.
Pentru sos:
- 60 ml ulei de masline
- 20 ml sirop de artar
- 10 ml otet
- 10 ml zeama de lamie
- 20 ml suc de portocala
- 20 grame ghimbir ras
- 5 grame scortisoara.
Cum se prepara cartofii dulci la cuptor
Taie cartofii in cuburi, fara ai curata de coaja. Aseaza cuburile de cartofi intr-o tava si stropeste cu ulei de masline. Asezoneaza cu sre si piper. Amesteca bine si da tava la cuptor timp de 30 - 40 de minute. Intre timp prajeste nucile.
Pentru sos, amesteca intr-un bol uleiul de masline cu siropul de artar, otetul, zeama de lamaie, sucul de portocala si ghimbirul. Asezoneaza cu sare si piper.
Cand cartofii sunt gat, transfera-i intr-un bol mare, cat timp sunt fierbinti. Adauga ceapa, patrunjelul, coriandrul, nucile si stafidele.
Adauga si sosul si amesteca incet. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc cartofii dulci la cuptor
Cartofii dulci la cuptor se servesc calzi, ca atare.