Feluri principale

#cartofi # retete grecesti # cartofi copti #cartofi copti grecesti

Cartofi copti grecesti

Mancarea greceasca este foarte delicioasa. In cazul in care ramai in pana de idei, te poti inspira si din bucataria internationala. Cartofii copti grecesti se prepara rapid si sunt sunt savurosi, alaturi de un sos tzatziki.


Ingrediente pentru cartofii copti grecesti:

  • 10 cartofi mici
  • 8 castraveti
  • 1 legatura marar
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 g iaurt grecesc
  • 50 g unt
  • sare

Cum se prepara cartofii copti grecesti:

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, scoate-i si taie-i pe jumatate, unge-i cu unt si presara peste ei putina sare. Apoi, asaza-i intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si lasa-i la cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp, spala castravetii, curata-i de coaja si taie-i marunt. Stoarce-i de suc si amesteca-i cu sare si usturoi pisat.

Pentru sosul tzatziki, amesteca iaurtul cu uleiul de masline, sarea si piperul si adauga si castravetii, apoi pune compozitia la rece.


Cum se servesc cartofii copti grecesti:

Cartofii copti grecesti se servesc calzi, cu sos tzatziki alaturi.

Sursa foto: bucataras.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului