Feluri principale

# lipire carne de pui tigaie # carne de pui tigaie #carne de pui

Carnea de pui se lipeste de tigaie? Trucul care te ajuta sa scapi de aceasta problema

Atunci cand gatesti pui, mai ales partile din carne slaba, adesea carnea devine uscat si greu de mestecat. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le poti pune in practica pentru a evita acest lucru si pentru a obtine un pui suculent.

 

Marinati puiul

Una dintre cele mai simple metode de a face puiul suculent este marinarea acestuia, aceasta tehnica ne va permite sa dam gust si aroma carnii, sa o inmuiem si sa o  impiedicam sa devina uscata; pentru a obtine efectul dorit, trebuie sa marinam puiul timp de aproximativ doua ore inainte de a-l gati si sa nu uitam sa nu il gatim prea mult, deoarece chiar daca il marinam, acesta poate deveni uscat.

Bucati de aceeasi marime

O alta modalitate de a controla ca umiditatea sa ramana in pui la gatire este sa taiem toate bucatile de carne la aceeasi grosime. Una dintre greselile pe care le facem atunci cand gatim pui, mai ales cand vine vorba despre fileuri, este sa gatim mai multe bucati impreuna, unele mai mari decat altele, acest lucru duce la bucati uscate, deoarece bucatile mai mici se vor gati mai repede decat cele mari, uscandu-se in mai putin timp. Daca toate bucatile de pui sunt de aceeasi marime, se vor gati uniform.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului