Feluri principale

#paine proaspata #pastrare paine #paine

Care este metoda optima prin care painea sa ramana proaspata mai multe zile. Specialistii au dezvaluit unde trebuie depozitata

Painea este unul dintre alimentele de baza in dieta multor oameni, insa prospetimea acesteia poate fi o problema, mai ales daca nu este depozitata corect. Specialistii in alimentatie si gastronomie au dezvaluit cele mai eficiente metode prin care painea poate ramane proaspata mai mult timp.

 

 

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac este depozitarea painii in frigider. Desi pare o solutie buna pentru a preveni mucegairea, temperaturile scazute accelereaza procesul de retrogradare a amidonului, ceea ce face ca painea sa devina tare mai repede.

Specialistii recomanda ca painea sa fie pastrata intr-un loc racoros si uscat, de preferat intr-o cutie de paine ventilata, realizata din lemn sau metal. Aceste cutii ajuta la mentinerea unui nivel optim de umiditate si previn dezvoltarea mucegaiului.

In cazul in care nu detii o astfel de cutie, poti pastra painea in pungi de hartie sau textile, care permit circulatia aerului. Evita pungile de plastic pentru depozitarea la temperatura camerei, deoarece acestea pot favoriza acumularea umiditatii si cresterea riscului de mucegaire.

O alta varianta pentru depozitarea cat mai de durata a painii o reprezinta congelatorul. Painea trebuie portionata in felii si depozitata in pungi de plastic sigilate sau in recipiente etanse. Atunci cand este necesar, feliile pot fi scoase si reincalzite in toaster sau la cuptor, fara a-si pierde textura si gustul.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare