Feluri principale

# usturoi piftie #preparare piftie #piftie

Cand se pune, de fapt, usturoiul in piftie. Reteta pe care trebuie sa o incerci

Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, iar gospodinele se pregatesc de zor! Ce vor pune pe masa? Piftia se numara printre preparatele delicioase care sunt pregatite pentru aceasta sarbatoare, insa retetele difera de la o zona la alta a tarii. Spre exemplu, momentul cand se pune, de fapt, usturoiul in piftie poate fi diferit de la o gospodina la alta, insa mai jos veti vedea recomandarea bucatarilor iscusiti.

 

Cand se pune, de fapt, usturoiul in piftie

Piftia este printre cele mai intalnite feluri de mancare de pe mesele romanilor de sarbatori. Poate fi preparata cu diferite tipuri de carne, insa, de cele mai multe ori, este folosita cea de porc: carne cu oase, sorici, rasol, capatana, urechi si carne macra.

Se pune carnea la fiert intr-o oala mare si cu o cantitate mare de apa rece cu sare. Dupa ce carnea este fiarta in oala trebuie sa ramana jumatate din cantitatea initiala de apa. Imediat ce da in clocot trebuie curatata spuma de deasupra. Piftia se fierbe la foc mediu timp de cateva ore, pana cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Dupa ce s-a fiert suficient, carnea se taie bucatele si se asaza in diferite vase. Se curata usturoiul si se piseaza. Se pune peste el un praf de sare. Zeama ramasa se pune intr-o alta oala peste care se adauga usturoiul si se lasa asa aproximativ 10 minute. Important: usturoiul se pune cat inca zeama este calduta. Apoi se toarna peste carne si se lasa intr-o camera cu temperatura mai scazuta pana se incheaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare