Ingrediente pentru calamarii umpluti
- 500g calamari intregi, proaspeti
- 220g creveti decorticati
- 220g file de peste marin
- 1 rosie mare
- 1 ceapa mica
- ½ cana ulei de masline
- 1 felie de paine alba
- 4 felii de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara calamarii umpluti
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Curata calamrii, indeparteaza tentaculele, pe care le pui pe o farfurie si scoate sacul de cerneala si intestinele. Spala foarte bine calamarii si tentaculele acestora.
Toaca tentaculele calamarilor, crevetii si fileul de peste in bucatele egale. Asezoneaza cu sare si piper.
Cu ajutorul unei lingurite umple calamarii cu mixul preparat, avand grija sa lasi aproximativ 2 cm neumpluti. Prinde calamarii cu ajutorul unei scobitori, pentru ca umplutura sa nu iasa. Asaza apoi calamarii intr-un vas de yena. Daca iti ramane un calamar neumplut, taie-l in inele si pune-l pe langa calamarii umpluti. Procedeaza la fel si daca iti ramane umplutura.
Taie rosia si ceapa in sferturi si pune-le in blender impreuna cu uleiul de masline, vinul, painea si mixeaza bine pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Poti adauga si boia iute daca vrei sa obtii un preparat picant.
Adauga sosul obtinut peste calamari. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace totul timp de o ora. Indeparteaza apoi folia si mai coace timp de 30 de minute.
Cum se servesc calamarii umpluti
Serveste-i calzi, alaturi de jumatati de lamaie. Pot fi serviti alaturi de garnituri simple de orez sau paste, ori impreuna cu o salata verde, acrita cu zeama de lamaie.
Sursa foto: womanonline.co.za