Feluri principale

#calamari umpluti #retete exotice #feluri principale #calamari #retete calamari

Calamari umpluti cu creveti si peste, un deliciu la sfarsit de saptamana

Weekendul este momentul in care avem timp sa preparam pentru cei dragi, cele mai savuroase mancaruri. Incanta-ti familia si copiii in acest weekend cu un preparat exotic: calamari umpluti.

 

Ingrediente pentru calamarii umpluti

  • 500g calamari intregi, proaspeti
  • 220g creveti decorticati
  • 220g file de peste marin
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa mica
  • ½ cana ulei de masline
  • 1 felie de paine alba
  • 4 felii de lamaie
  • sare
  • piper

Cum se prepara calamarii umpluti

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Curata calamrii, indeparteaza tentaculele, pe care le pui pe o farfurie si scoate sacul de cerneala si intestinele. Spala foarte bine calamarii si tentaculele acestora.

Toaca tentaculele calamarilor, crevetii si fileul de peste in bucatele egale. Asezoneaza cu sare si piper.

Cu ajutorul unei lingurite umple calamarii cu mixul preparat, avand grija sa lasi aproximativ 2 cm neumpluti. Prinde calamarii cu ajutorul unei scobitori, pentru ca umplutura sa nu iasa. Asaza apoi calamarii intr-un vas de yena. Daca iti ramane un calamar neumplut, taie-l in inele si pune-l pe langa calamarii umpluti. Procedeaza la fel si daca iti ramane umplutura.

Taie rosia si ceapa in sferturi si pune-le in blender impreuna cu uleiul de masline, vinul, painea si mixeaza bine pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Poti adauga si boia iute daca vrei sa obtii un preparat picant.

Adauga sosul obtinut peste calamari. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace totul timp de o ora. Indeparteaza apoi folia si mai coace timp de 30 de minute.

Cum se servesc calamarii umpluti

Serveste-i calzi, alaturi de jumatati de lamaie. Pot fi serviti alaturi de garnituri simple de orez sau paste, ori impreuna cu o salata verde, acrita cu zeama de lamaie.

Sursa foto: womanonline.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului