Calamarii prajiti cu lamaie si patrunjel sunt un preparat gustos, exotic si usor de realizat. Preparatul va fi gata in jumatate de ora.
Ingrediente pentru calamari prajiti cu lamaie si patrunjel
- ulei vegetal
- 450 gr calamari inele
- 2 cani faina
- 2 linguri patrunjel uscat
- 2 lamai, feliate
- 1 cana sos de rosii
-
sare si piper.
Cum se prepara calamarii prajiti cu lamaie si patrunjel
Pune suficient ulei intr-o tigaie pentru a avea o baie de ulei. Incinge uleiul. Amesteca faina cu patrunjelul , sarea si piperul intr-un castron. Da bucatile de calamar prin compozitia de faina, apoi aseaza cu grija calamarul in baia de ulei incins. Lasa calamarul sa se prajeasca un minut, cat sa prinda o usoara culoare aurie.
Transfera calamarii pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Cum se servesc calamarii prajiti cu lamaie si patrunjel
Aseaza calamarul pe o farfurie, alaturi de feliile de lamaie. Adauga sare dupa gust si serveste-i cu sosul de tomate.